Am avut plăcerea de a participa la Smart Transformation Forum organizat de The Diplomat București. Am vorbit despre posibilitățile de digitalizare oferite de PNRR.

Cu generozitate, thediplomat.ro a publicat un articol intitulat “PNRR is a blessing for Romania

Dar am mai vorbit și despre planul REPowerEU. PNRR va servi drept cadru strategic pentru o acțiune europeană comună pentru sisteme energetice mai rezistente, sigure și durabile.

Sunt încurajate proiectele transfrontaliere care vizează asigurarea unei conexiuni energetice mai bune între statele membre. Crește astfel diversificarea aprovizionării fiind armonizate obiectivelor REPowerEU.

CE apreciează că aceast Regulament va fi finalizat până la sfârșitul anului.

Ținând cont  de inițiativa REPowerEU, MIPE a inițiat un amplu proces de întâlniri tehnice pentru actualizarea PNRR în scopul introducerii unui nou capitol privind îmbunătățirea infrastructurii și instalațiilor de producere a energiei, îndeosebi a celei provenite din surse regenerabile.

În contextul crizei energetice generată de conflictul din Ucraina, creșterea capacității de reziliență a sistemului energetic românesc prin modernizarea infrastructurii și dezvoltarea de infrastructură nouă în vederea asigurării producției, stocării și transportului energiei din surse regenerabile reprezintă o prioritate.

Pentru curioși, las link către video evenimentului Smart Transformation Forum.

REPowerEU

PNRR continuă să ne treacă strada
Etichetat pe:                        
Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *