Nuroc!

Așa cum era de așteptat, frumoasa Agenție pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a lansat, în sfârșit, o măsură atractivă din punct de vedere al valorii ajutorului nerambursabil, dar și al procentului de co-finanțare. Aceasta este Măsura 6.4. Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole prin care se dorește diversificarea surselor de venit pentru persoanele din mediul rural și stimularea activităților neagricole.

Dacă ai o micro‐intreprindere (maximum 9 angajați și o cifră de afaceri anuală netă de până la 2 milioane euro) sau o intreprindere non‐agricolă mică (între 10-49 de salariați și o cifră de afaceri anuală netă de până la 10 milioane euro), deja activă, sau un start‐up în spațiul rural, aceasta este măsura pe care o vrei!

Ca să înțelegeți că nu exagerez, vă spun că Măsura 6.4. Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole finanțează:
– construcția, extinderea și/sau modernizarea clădirilor;
– achiziționarea, inclusiv în leasing, de utilaje și echipamente;
– achiziționarea de software, brevete, licențe, drepturi de autor, mărci.

Durata de implementare este de maxim 3 ani, pentru proiecte în care se achizițonează lucrări, sau maxim 2 ani, pentru proiectele care prevăd achiziții de echipamente și dotări.
Totuși, ajutorul financiar public nerambursabil nu va depăși 200.000 euro, iar acesta se poate majora până la 90% în anumite condiții.

Dacă sunteți curios interesați, consultați articolul extins pe care l-am publicat pe site-ul Centrului de Pregătire Profesională pentru Uniunea Europeană.

Pace!

Măsura 6.4 din noul PNDR ne bucură sufletele
Etichetat pe:                        
Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *