Saluti.

A trecut ceva timp de când am scris despre frumosul PNDR.
Și, ținând cont de faptul că am cam neglijat rubrica Viața la țară, mi-am zis să vă familiarizez cu sub-măsura 7.6 Investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural.

Sm 7.6 vizează primăriile din rural, popii (că tot sunt ei foarte la modă zilele astea), dar nu în ultimul rând ONG-urile și își propune să protejeze patrimoniul cultural local clasa B, cu impact pozitiv asupra turismului și mediului de afaceri din mediul rural.
Sprijinul public nerambursabil este 100% din totalul cheltuielilor eligibile pentru proiectele de utilitate publica negeneratoare de profit în cuantum maxim de 500.000 euro și 80% pentru proiectele generatoare de profit, dar nu mai mult de 200.000 euro.
Mi se pare esențial să precizez că acest ajutor financiar nerambursabil va fi acordat doar pentru lucrări care țin STRICT de restaurarea, conservarea și dotarea clădirilor/monumentelor mai sus menționate.
Ca să sintetizez, dacă ai un ONG care dorește să promoveze, să zicem, culele oltenești, acum ai ocazia să o faci cu un ajutor nerambursabil consistent.

Eu cred că “se merită!”, ca să mă exprim într-un registru semidoct.

Dacă împărtășim această pasiune numită Programul Național de Dezvoltare Rurală, poți consulta întregul articol pe pagina cppue.ro.

Pace!

Facem și noi ceva cu patrimoniul din rural?
Etichetat pe:                
Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *