Clasicul ceas mecanic de buzunar a devenit o piesă rară, în special în cazul pieselor vechi. Poți să te distingi purtând un ceas de buzunar. Totuși, ține de practică purtatul acestuia într-o manieră naturală.

Ceasul de buzunar a fost popular până prin anii ’20 și reflecta statutul social. Acuratețea mecanismelor le făcea potrivite pentru gentilomii care puneau preț pe punctualitate.

Conform normelor, ceasul de buzunar se poartă în buzunarul stâng al vestei,  înzestrând ținuta cu un plus de eleganță. În general, acesta stă în buzunarul opus mâinii dominante pentru a permite derularea activității în timp ce verifici ora exactă.

Cu apariția ceasurilor purtate la mână, s-au dovedit mai puțin practice, rămânând preferate acolo unde munca manuală nu permitea utilizarea noilor ceasuri de mână.

În cazul de față, muncile fizice care sunt apanajul vieții la țară. Dat fiind faptul că strămoșii mei erau săteni cu ocupații agrare, am moștenit un ceas țărănesc – Trachtentaschenuhr.

Consider că ceasul de buzunar este un amestec antagonic de simplitate și provocare, fără poleială și gravuri inutile care să atragă atenția asupra sa.

Ceasul meu de buzunar nu este ornat simplu, este destul de provocator, având accente aurii și gravuri care oglindesc ocupațiile țăranilor din anii ’50. 

Acesta este un Sparewa – Swiss made,

  • Sistem de protecție „Incabloc” – sistemul folosește un arc în formă de liră care permite unui rubin cu gaură să se miște în direcția impactului, absorbind din forță; 
  • ecran din email finisat cu motive țărănești;
  • indici aurii și numerale romane pictate;
  • scenă rurală gravată pe capac.

Mi-ar fi plăcut ceva discret și consistent din punct de vedere material, dar Patek Philippe are consumatori în alt grup țintă.

De cele mai multe ori, un ceas de buzunar este un moștenire de familie. Natura sa îl face potrivit pentru anumite ocupații. Astfel, acesta continuă să fie prezent într-o eră în care ne putem informa asupra orei de la ecranul calculatorului, telefon, bordul mașinii sau smart watch.

Hai să ne bucurăm de ele și să le întoarcem cu gesturi simple.

ceas de buzunar
Sparewa – față
ceas de buzunar
detaliu ceas de buzunar
ceas de buzunar
gravură ceas de buzunar

 

 

Sunt un ceas mecanic într-o eră digitală
Etichetat pe:                        
Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *