Ciao!
Am în jurul meu creștini tentați să își facă un tatuaj, dar suficient de speriați încât să nu-l aibă… încă!
Despre imprimatul unor reprezentării grafice în piele, le-am zis: “Fă-l să conteze!
Consider că fiecare lucrare trebuie să reprezinte un moment definitoriu din existența ta. Dar aceasta este doar optica mea asupra subiectului, pentru că există un număr foarte important de oameni care colecționează astfel de lucrări pentru semnătura artistului. Cred că este și asta o manifestare a pornirilor culturale, nu?
Pentru nehotărăți, voi înșira căteva idei de bază pe care le-am desprins eu cu ocazia fiecăruia din tatuajele mele:
1. Este obligatoriu să te informezi. Pentru că nu toate zonele dor în aceași măsură, de exemplu. Sau pentru că artiștii tatuatori sunt specializați. Eu, până acum, nu l-am identificat pe ăla care le face grozav pe toate. Spre exemplul, sunt cei care lucrează tatuaje realiste/realistic trash, cei ce fac dot work sau black and grey, cei specializați Old school sau cei care lucrează Neo tradițional/New school.
Dacă vrei un portret, trebuie să găsești salon care face portrete excepționale. Dacă face portrete bune, nu este suficient! Gândește-te că tatuajele sunt “doar pentru totdeauna”.
2. Ia-o încet. Recomand sincer, ca primul tatuaj să fie unul mic. Din mai multe motive: îți testezi toleranța la durere și nu regreți prea mult dacă realizezi că nu a fost cea mai isteață idee a ta.
În altă ordine de idei, ar trebui să lași o perioadă de minim un an între primul și al doilea tatuaj, perioadă în care SIGUR îți dai seama dacă a fost o idee bună să te tatuezi.
Și ca fapt divers, încearcă să nu te tatuezi în vacanțe/concedii. Atunci ești ori prea relaxat și nu mai gândești analitic, ori ești prea impregnat cu alcool și nu mai gândești, în general.
3. Conceptul este important. Încearcă să ai propriul tău design. Pe care să-l îmbunătățească artistul pe care l-ai ales. Vrei un tatuaj special, unic dacă se poate, deci NU consulta cataloage. Și încă ceva: dacă tipul pe care ești dispus să-l plătești îți face o recomandare, ia în calcul asta. D-asta el este specialist și tu nu!
4. Nu este momentul să fim zgârciți. Serios. NU E! Nu insist pe subiect pentru că internetul este plin de tatuaje groaznice. Dacă plătești 300 de ron pe un tatuaj care costă 500 eur + în mod normal, ți-o cam meriți.
5. Anotimpul. În funcție de mărimea tatuajului și de locul ales pe corp, este foarte posibil să îl îngrijim corespunzător cu dificultate. Orice tatuaj proaspăt are nevoie de o îngrijire specială.
După ce dai folia jos, acesta trebuie spălat ușor cu apă călduță și săpun lichid și apoi uns cu Bepanthen, de fiecare dată când acesta se usucă. Pentru cine n-are copii, Bepanthen roz – cea mai bună protecție.
Acum, vă provoc, încercați să faceți asta îmbrăcați business!
Pentru primul tatuaj, am stat 3 zile din concediu departe de mare, soare și nisip. Dar a fost o alegere asumată. Dacă îl făceam la începutul sejurului, cam ruinam vacanța, nu?
Iar pe cel de-al doilea mi l-am făcut într-o zi de mai, când era suficient de cald să port mânecă scurtă.
6. Și nu în ultimul rând, evită locurile expuse. Să-ți faci un prim tatuaj pe palme, gât sau față mi se pare o idee extraordinar de neinspirată. Sau poate ești pirat maur și atunci totul este ok.

Cu tatuajele, este greu până îl faci pe primul. Deci, dacă primul nu a fost o prostie sinistră din partea ta, pot să spun că văd în viitorul tău tatuaje expuse.

Pace!

Skin art
Etichetat pe:                
Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *