Supa de varză nu este o soluție. Ați fi șocați câți nu apelează la  ajutor specializat. Unora nu le pasă că pierd timp și energie fără rezultate.

 • Soluțiile miraculoase.

Nu. Nu pierzi zece kg în șapte zile dacă doar mergi pe jos până la tramvai. Blog-ul acela s-ar putea să îți spună doar ce vrei să auzi.

 • Renunță la Netflix

O să ai mai mult timp pentru exercițiu fizic, dar și 49 lei în plus pentru suplimente. Și, cred că, mulți dintre oameni bagă gustoșenii în timp ce urmăresc serialul favorit.

 • Sprijinul familiei este esențial

Cunosc oamenii care sunt foarte disciplinați și țin nutriția la punct chiar dacă există pizza și înghețată în casă.

De prea multe ori, nu mă circumscriu acestei mulțimi. Încerc să insuflu disciplina celor apropiați. E contraproductiv să te scoli noapte pentru o gustare sau să concasezi prăjiturele cât lucrezi.

Dacă ai copii grași, ți se datorează. Felicitări!

Ideea este să te hrănești pentru ce urmează să faci, nu pentru ce ai făcut.

 • Variază meniul

Eu pot mânca orez cu piept de pui sine die fără să tresar. Probabil să sunt ciudat. Dar este important să îți placă ce mănânci. Teoria este: nu îți aduce un beneficiu, nu mănânci.

Sigur că somonul cu sparanghel este mai scump, dar este preferabil unei pizze.

 • Alege cu grijă sala de fitness

Dacă sala de forță este prea departe, este doar o chestiune de timp până nu vei mai merge. Și evită sălile care nu permit plata lunară. Acest tip de plată, pe mine, mă ține conectat pentru că vreau să am cât mai multe intrări în acel interval calendaristic. Dacă intervalul crește la trei, șase sau 12 luni, intervine relaxarea pentru că timpul conspiră fals în favoarea ta.

 • Chimia cu antrenorul sau partenerul de antrenament
  fitness
  Codrut PĂDURARU – antrenor personal

Antrenorul meu, Codruț Păduraru, este ce trebuie. Codi ajustează programul în funcție de nevoi, limitări sau stare. Știe să aducă discuția la nivelul meu. Glumele noastre îmi permit să mă focusez mai puțin pe durere și mai mult pe execuție. Aș zice că se cam pricepe.

 • Minte-mă frumos

Sunt zile în care ultimul lucru pe care aș vrea să îl fac este să ajung la sală. Dar încerc să mențin sacre zilele de sală.

Îmi propun să fiu consecvent. Și îmi reamintesc că, indiferent cât de infectă a fost ziua, momentul în care pleci de la sală pompat și obosit merită.

 • Când stagnezi, nu te panica

Dacă se întâmplă să nu constați rezultatele așteptate, nu îți pierde speranța. Admit că rezultatele inspiră. Dar, slow progress is still progress!

 • Alternează

Te-ai săturat de sala de fitness? Nu este bai. Eu fac kilometri cu bicicleta. Sau joc baschet. COVID scoate bazinul din discuție. 

În concluzie, file-ul de ton, Jordan-ii și suplimentele fitness costă.

Iar, rezultatele vin din disciplină.

Dragi grăsani – partea II
Etichetat pe: